Milyen névnap van január 6-án?

A magyar naptár szerint január 6-án Boldizsár névnapja van.

Kibővített naptárak szerint Anasztáz, Baltazár, Epifánia, Gáspár, Gazsó, Melchior, Melhior, Menyhért névnapja van.

A névnapok január 6-án:

A magyar, klasszikus naptárak szerint január 6-án a következő névvel rendelkező személyek ünnepelhetik névnapjukat: Boldizsár. Ezúton is boldog névnapot kívánunk nekik! A modern, újszerű nevek birtokosainak sincs miért csüggedniük, ugyanis a kibővített naptárakban található személyek felköszöntéséről sem feledkezünk meg! Boldog névnapot minden Anasztáz, Baltazár, Epifánia, Gáspár, Gazsó, Melchior, Melhior, Menyhért nevű személynek!

A naptárban többször szereplő nevek január 6-án:

A január 6-án naptárban szereplő nevek közül, a következő nevek szerepelnek többször a naptárban:

Anasztáz névnap összesen 6 alkalommal van egy évben. Ezen napok közül Anasztáz nem ünnepli névnapját a magyar klasszikus naptárak szerint. Ezen napok közül Anasztáz, 6 napon a modern, kibővített naptárak szerint ünnepli névnapját.

Gáspár névnap összesen 5 alkalommal van egy évben. Ezen napok közül Gáspár, 1 napon a klasszikus magyar naptárak szerint ünnepli névnapját. Ezen napok közül Gáspár, 4 napon a modern, kibővített naptárak szerint ünnepli névnapját.

Gazsó névnap összesen 5 alkalommal van egy évben. Ezen napok közül Gazsó nem ünnepli névnapját a magyar klasszikus naptárak szerint. Ezen napok közül Gazsó, 5 napon a modern, kibővített naptárak szerint ünnepli névnapját.

Menyhért névnap összesen 4 alkalommal van egy évben. Ezen napok közül Menyhért, 1 napon a klasszikus magyar naptárak szerint ünnepli névnapját. Ezen napok közül Menyhért, 3 napon a modern, kibővített naptárak szerint ünnepli névnapját.

Baltazár névnap összesen 3 alkalommal van egy évben. Ezen napok közül Baltazár nem ünnepli névnapját a magyar klasszikus naptárak szerint. Ezen napok közül Baltazár, 3 napon a modern, kibővített naptárak szerint ünnepli névnapját.

Epifánia névnap összesen 2 alkalommal van egy évben. Ezen napok közül Epifánia nem ünnepli névnapját a magyar klasszikus naptárak szerint. Ezen napok közül Epifánia, 2 napon a modern, kibővített naptárak szerint ünnepli névnapját.

Szerencsére olyan nevek is vannak, amelyek csupán csak egyszer szerepelnek a naptárban egész évben. A január 6-án szóban forgó nevek közül a következő napok szerepelnek csak egyszer az évben: Boldizsár, Melchior, Melhior.

Ne feledkezzünk el róla megkérdezni az ünnepelt személytől, hogy Ő mely napon ünnepli meg névnapját! Ugyanis egy név többször is szerepelhet a naptárban, függetlenül attól, hogy a név a klasszikus vagy kibővített naptárakat gyarapítja.

További névnapok Január hónapban

Ezen az oldalon nem csak azt tudhatod meg, hogy milyen névnap van január 6-án. Az oldalon használható linkek segítségével kiderítheted, a hónap többi napján milyen névnap van, ahogyan az aktuális, mai névnapot is rendszeresen megtekintheted főoldalunkon keresztül.

Hogy megkönnyítsük a keresést, alább megtalálod január hónap linkjeit.

Ha szeretnéd értékes információkkal kiegészíteni, a január 6-án névnapjukat ünneplők oldalát, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot és küldd el számunkra, milyen információt látnál szívesen az oldalon!